Česta pitanja

Ako želite osigurati rad s točno određenim fotografom, najbolje ga je kontaktirati što prije. Zapamtite, ako pružatelj usluge nudi jedinstven proizvod ili uslugu, onda nećete moći naći nekoga drugog tko nudi istu stvar. Morat ćete odabrati alternativu ili drugu mogućnost, a to je teško kad znate što točno želite od svog prvog izbora.

Cijena je, dakako, važan čimbenik kad kupujete uslugu ili proizvod i to se uvijek mora uzeti u obzir. Vjenčanja su skupa, ali zasigurno ćete potrošiti mnogo više na hranu nego na fotografa, stoga razmislite što vam je važno i rasporedite sredstva u skladu s time. Da, ovo zvuči kao kliše, ali fotografije su jedina vječna uspomena s vašeg vjenčanja. Sve drugo se ili pojede ili baci. Fotografije služe za bilježenje vašeg vjenčanja, da ga ovjekovječe, da ga učine dijelom povijesti – vaše povijesti.

Kada prvi put kontaktirate odabranog fotografa, pitajte ga je li slobodan u određeno vrijeme i kolika mu je cijena usluga. Ukoliko još nemate točno određen datum, dajte mu informaciju o kojem se mjesecu približno radi i pitajte je li slobodan u tom razdoblju. Pokušajte mu dati što je više informacija moguće jer će to pomoći da vam da točan predračun, kao i sve druge mogućnosti koje nudi. Jednom kad dobijete i pregledate informacije koje su vam dali, pod pretpostavkom da vam je njihova cijena prihvatljiva, može se dogoditi da imate dodatna pitanja. U najboljem ćete slučaju za većinu pitanja odgovore pronaći na njihovim stranicama ili u brošurama, ali može se dogoditi da ipak imate još nekoliko pitanja koja im želite postaviti. Pitanja postavljajte putem elektronske pošte ili izravno pri susretu ili telefonskom razgovoru s fotografom. Video poziv je također izvrstan način za upoznavanje nekoga bez da trošite vrijeme na odlazak do njih. Video poziv je još korisniji kad se radi o destinacijskom vjenčanju jer možda nećete biti u istoj vremenskoj zoni kao i vaš fotograf.

Ako sam već ranije radila na vašoj lokaciji, poslat ću vam poveznicu do te galerije slika ukoliko je to moguće. A ako nisam ranije radila na tom mjestu, to nije problem. Često radim na mjestima na kojima prije nisam bila i to nikada ne predstavlja problem. Uvijek dođem ranije i uzmem dovoljno vremena kako bih se upoznala s lokacijom i svime što ona nudi. Često sam uključena u proces planiranja s klijentima u kojem o svemu detaljno porazgovaramo i zajedno sve isplaniramo kako bismo dobili najbolje rezultate temeljene na vašim željama i zamislima te mom iskustvu i stručnosti.

Taj dan volim biti neprimjetna i pustiti vas da uživate. No, ako smatram da će nešto polučiti bolje rezultate za vas, to ću i predložiti. Ako zatrebate pomoć, rado ću pomoći. Volim sve isplanirati s vama prije samog događaja kako biste vi na taj dan bili što opušteniji jer ćete točno znati što se događa.

S velikim zadovoljstvom! Destinacijska vjenčanja su nam vrlo draga i posebna. Mladenci, njihove obitelji i prijatelji, se otisnu na zajedničku avanturu, uživaju u putovanju, opuštanju i prekrasnim mjestima. Iz vlastitog iskustva znamo da su svi sretni, opušteni i spremni za zabavu u bilo koje vrijeme – što je savršen recept za prekrasne fotografije i snimke.

Snimam profesionalnom Canon fotografskom opremom u RAW digitalnom formatu s full frame sensor aparatom. Uvijek sa sobom nosim niz najkvalitetnijih objektiva te nekoliko bljeskalica, kao i reflektore i stative različitih proizvođača. Drugim riječima, dobru robu! Odbijam riskirati da na vaš veliki dan nemam NAJBOLJU opremu!

To je vrlo jednostavan korak. Jednom kada se odlučite za nas, poslat ćemo vam sporazum sa svim detaljima o kojima smo razgovarali, kao i naše uvjete poslovanja. Nakon što sve dobro proučite, uplatite predujam, i čim ga zaprimimo, vaš datum je rezerviran.

Da, to ću biti ja. Nemam veliki studio i radim samo jedno vjenčanje na dan. Nemam pomoćnika ili suradnika kojeg šaljem na jedno vjenčanje kako bih ja mogla odraditi drugo. Smatram da svoj postojan stil i dosljednu kvalitetu mogu pružiti isključivo u slučaju kada sama fotografiram vjenčanje.

Budući da su zaruke kratak, ali prekrasan i uzbudljiv period u životu jednog para, lijepo ih je zabilježiti fotografijama. Slobodni ste, možete ići gdje god poželite – odaberite mjesto koje je posebno za vas, ili pak potpuno novo, možda pomalo i nesvakidašnje – i mi ćemo vas tamo dočekati u cik zore ili sumrak, jer je svjetlo tada najljepše i daje fotografije vrhunske kvalitete, bez imalo stresa ili strke. Takvu slobodu nećete imati na dan svog vjenčanja, kada ste u centru pozornosti, kada su sve oči uprte u vas, i kada si možete dopustiti samo snimanje od 30 do 60 minuta na lokaciji koja je u blizini glavnog mjesta održavanja vjenčanja. Ako se odlučite za fotografiranje zaruka: odjenite odjeću koju i inače nosite, neka vam je kosa onakva kakva je uvijek, izbjegavajte pretjeranu šminku, budite onakvi kakvi jeste jer to je smisao zaručničkih fotografija.

O tome možemo razgovarati. Uglavnom radim sama jer većina događaja ne zahtijeva dva fotografa. Dakle razgovarate sa samo jednom osobom, mnogo je intimnije i manje se odvlači pozornost. Vaš će događaj na taj način ostati osobniji. Dakako, postoje situacije u kojima je drugi fotograf neophodan. Ukoliko je to slučaj, mogu dovesti još jednog izvrsnog fotografa sa sobom. Primjerice, drugi je fotograf potreban ako se pripreme za vjenčanje odvijaju na dvije udaljene lokacije ili ako imate jako veliko vjenčanje i želite da netko fotografira uzvanike dok ja fotografiram vas i vašu obitelj. Najbolji je način da saslušam vaše zahtjeve i da dogovorimo najbolje rješenje.

Da, i neću fotografirati ukoliko ga ne potpišu sve zainteresirane strane. To je profesionalno poslovanje. Ugovor morate potpisati vi osobno, osim ako niste nekoga opunomoćili da ga potpiše umjesto vas. Mogu li prilagoditi paket usluga vašim potrebama? Apsolutno. Moji paketi usluga su samo početna točka. Želim čuti vaše zamisli i želje, i pokušat ću ih ispuniti ukoliko je to u mojoj moći.

Da, nudim book isprintan na najkvalitetnijem papiru za umjetničku fotografiju (Fine Art paper). Fotografije se izravno ispisuju na papir i uvezuju kako bi se napravio vaš personalizirani book. Dizajn svakog booka posebno je prilagođen vašim fotografijama. Također vam nudim mogućnost da sami odaberete koje fotografije će se naći u vašem albumu. Možete vidjeti i probni otisak albuma i zatražiti eventualne izmjene prije no što ode u tiskanje. Album biste trebali dobiti otprilike dva do tri mjeseca nakon vjenčanja. Dakako, fotografije ćete dobiti mnogo ranije.